Isparta’nın meşhur yemeği nedir?
1. Fırın Kebabı Isparta’nın en meşhur yemeği nedir sorusunun cevabı şüphesiz fırın kebabıdır.
Isparta ne ile meşhur?
Artık lavanta bahçeleri ve gül bitkileriyle tanınan Isparta’nın önümüzdeki yıllarda daha da ünlü bir şehir olması bekleniyor. Yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret ettiği bu şehrin en ünlü simgesi ise güldür.
Yalvaç’ın hangi yemeği meşhur?
Bu yemekler genellikle bu günlerde hazırlanır. Bu özel günlerde hazırlanan öne çıkan yiyecek ve içecekler arasında; yufka böreği, su böreği, güllaç, lor baklavası, pişi, diş havuzu, loğusa şerbeti, loğusa jölesi, loğusa çorbası, aşure ve hıdırellez buğdayı yer alır.
Antalya’nın meşhur yemekleri nelerdir?
Aşağıda tariflerini bulacağınız lezzetler, Antalya’nın doğal güzellikleri ve zengin kültürüyle şekillenen lezzet paletinin sadece küçük bir kısmını temsil ediyor. Antalya Pizza, Antalya Usulü Kabak Tatlısı, Arap Kadayıfı, Ekşi Balık, Cevizli Baklava, Domates Civesi, Ekşi Tarhana Yapılışı ve Çorbası, Filisli Yulaf Lapası.
Eğirdir’in hangi yemeği meşhur?
Eğirdir’e dört veya daha fazla kişiyle seyahat ediyorsanız, meşhur sazan dolmasını mutlaka isteyin. Yalvaç Güllacı, Isparta Kabak Tatlısı veya İlimiz Helvası’nı denemeden Isparta’dan ayrılmayın.
Isparta’nın hangi meyvesi meşhur?
ISPARTA’DAN İHRACATIN GÖZDE KİRAZI: 2014 yılında Türkiye’de 790.420 dekarlık bir alandan 445.556 ton kiraz üretilmiştir. 2014 verilerine göre Isparta 52.454 dekarlık alanıyla 21. sırada yer almaktadır.
Isparta’da ne yemeli?
Isparta’nın meşhur yemekleri: Çömlek kebabı, Tandır kebabı, Banak, Bakla borani, Şalgam aşısı, Fırın kebabı, Sazan dolması, Tatar mantısı, Diğer ürünler…
Burdur’da neyi meşhur yemek?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çektirme, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Sac Kebabı, Mısır Böreği.
Isparta’dan ne hediye alınır?
Gül bahçeleriyle dolu Isparta’ya geldiğinizde gül yağı ve gül suyu mutlaka almanız gereken olmazsa olmazlar arasındadır. Aynı şekilde power reçeli ve gül lokumu gibi birçok ürün de Isparta’dan hediyelik olarak alabileceğiniz şeyler arasındadır.
Isparta’nın hangi tatlıları meşhur?
8.2.Su ve sütlü tatlılar: Sütlaç, güllaç ve puding dışında yörede şu tatlılar üretilmektedir: Pelte, Su Peltesi, Zerde, Höşmerim.
Yalvaçta deniz var mı?
Yalvaç Taşevi Plajı – Isparta Eğirdir Gölü’nün Hoyran bölümünde Yalvaç’a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Taşevi Plajı, ince kumu, gölün en berrak ve temiz suları, çevre ve peyzaj düzenlemesi yapılmış kıyılarıyla ziyaretçilerine keyifli anlar sunuyor.
Burdur’un neyi meşhur?
Bu doğa harikası şehri keşfetmek istiyorsanız Burdur Şiş, Testi Kebabı, Kabak Tatlısı, Ceviz Ezmesi, Burdur Pudingi, Kömbe, Myrdumek Aşı ve Peynirli Pide’yi denemenizi öneririz.
Denizli’nin neyi meşhur?
Denizli denince akla gelen 5 şey! 1 – Pamukkale travertenleri. 2 – Hierapolis antik kenti. 3 – Denizli horozu. 4 – Buldan bezi.
Antalya’nın en meşhur tatlısı nedir?
Bir Antalya tarifiyle daha karşınızdayım. Antalya’nın meşhur tatlısı olan Arap Kadayıf’ı taş kadayıf veya yassı kadayıf olarak duymuş olabilirsiniz.
Mardin’in neyi meşhur?
Ne satın alınır?Filigran (gümüş işleme) ürünleri. Mardin’i düşündüğünüzde, hemen gümüş işleme (filigran) aklınıza gelir. … Bakır ürünleri (bakır kaplar) … Sabun. … Kabızlık. … Badem şekerleri. … Ceviz sucuğu. … Rusk. … Nohut.Daha fazla makale…
Burdur’un hangi yemeği meşhur?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çektirme, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Sac Kebabı, Mısır Böreği.
Isparta hangi yöreye ait?
Coğrafya. Isparta, Akdeniz’in kuzeyinde Göller Bölgesi’nde yer alır; batısında Burdur, kuzeyinde Afyonkarahisar, doğusunda Konya ve güneyinde Antalya illeriyle çevrilidir.
Isparta’dan ne alınır?
Gül kreminden parfüme kadar pek çok kozmetik ürününün yanı sıra gül kokulu seccadeler ve tesbihler de Isparta’da hediyelik eşya olarak bulunabiliyor. Ayrıca tatlılara eklenebilen veya tonik olarak kullanılabilen gül lokumu, gül reçeli ve gül suyu da Isparta’da satın alınabilecek ürünler arasında yer alıyor.
Isparta’nın neyi meşhur çiçek?
Zamanla Isparta’da gül kültürü genişledi ve gelişti. Avrupa pazarına girmek için İsmail Efendi fuarlara katıldı ve Isparta gül yağını tanıttı. Bu mücadelelerle dolu bir hayat 1840’ta başladı ve tam gül mevsimi sırasında, Mayıs 1915’te Isparta’daki evinde vefat etti.