İçeriğe geç

Bir işi sevip sevmemenin 5 sebebi nedir

Bir İşi Sevip Sevmemenin 5 Sebebi

Güçlükler

Bir işi sevip sevmemenin önemli bir sebebi, çoğu zaman bunun zor ve güç olduğudur. İşin içeriği veya yapısı çalışanın kabiliyetleri ve yetenekleri ile örtüşmüyor olabilir. Bir işin zor olması, çalışana o işi sevmeyi kolaylaştırmaz. Ayrıca, çalışanın o işi yapmak için gerekli becerilere sahip olmaması da onu, o işi sevmeye engelleyebilir.

Yöneticiyle İlişkiler

Bir işi sevip sevmemenin diğer nedenleri arasında, çalışanın o işi yürüten yöneticisi ile olan ilişkisi bulunur. Eğer çalışanın o yöneticiyle olan ilişkisi kötü ise, bu çalışanın o işi sevmesini engeller. Yönetici, çalışanın çalışma ortamındaki işini daha zorlaştırabilir; herhangi bir sorunu zamanında çözmeyebilir; çalışana saygı göstermeyebilir; çalışana karşı adil davranmayabilir; çalışana iyi ödül verebilir veya çalışana kötü bir ödül verebilir.

Maaş

Bir işi sevip sevmemenin diğer nedenleri arasında, çalışanın o iş için alacağı maaş bulunur. Çalışanın maaş, sevdiği bir işe göre çok düşük olabilir. Bu da çalışanın o işi sevmeyi engeller.

İşe Uygunluk

Bir işi sevip sevmemenin diğer nedenleri arasında, çalışanın o işe uygunluğu bulunur. Çalışanın o işin gerektirdiği yetenekleri, becerileri ve özellikleri sahip olmaması o işi sevmesini engeller.

Kayıplar

Bir işi sevip sevmemenin son nedeni, çalışanın o işi yürütürken karşılaşabileceği kayıplardır. Eğer bir iş, çalışanın zamanı, enerjisi veya para kaybına neden olabilirse, bu da çalışanın o işi sevmesini engelleyebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir