İçeriğe geç

Ivedilikle Göndermek Ne Demek

İvediliğinden ne demek?

I. Acele etmek, bir şeyin çabuk ve acilen yapılması gerektiği durum: Sonra bakışları yine Ali Osman’a takıldı, sonra yine aynı acil ihtiyacı duydu (Buket Uzuner). Acil zf. (Fiil ekinin oluşumuyla) Acelesi olan.

İvedilikle rica ederim ne demek?

TDK’ya göre “acil” kelimesinin anlamı, derhal, doğrudan doğruya veya fiilen harekete geçme gereksinimidir.

İvedi olması ne demek?

Seri muhakeme kavramı, idari yargı hukukundaki genel usulden farklı olarak, yargılama sürelerinin kısaltılması ve usul işlemlerinin basitleştirilmesi suretiyle gerçekleştirilen hızlı ve farklı bir yargılama usulünü ifade etmektedir.

İvedilikle görüşmek ne demek?

I. 1927 tarihli İçtüzükten de anlaşıldığı üzere, ‘aciliyet’ kavramı Arapça ‘mustaceliyet’ kelimesine karşılık gelmekte olup ‘tek toplantı’ anlamına gelmektedir. Söz konusu aciliyet kavramına karşı çıkanların aciliyet tartışması yasağı, tekliflerin birden fazla kez tartışılması gerekliliğinden ibarettir.

İvedi nedir örnek?

İlk anlamı “acele etmek” olan acil kelimesi bazı metinlerde “çabuk” anlamında da kullanılır. Bu kelime bir cümlede hem sıfat hem de zarf olarak görünebilir. Örnek cümleler: 1- Evden geç çıktığı için hızla koşmaya başladı. 2- Ofisin toplantı odasında hızla toplandık.

İvedilikle ne demek cümle içinde kullanımı?

– Hızlı olmalı, – Çok hızlı ve çabuk, “Bu mektubu acilen gönder.” Bu cümlede anlaşıldığı üzere mektubun hızlı ve çabuk gönderilmesi istenmektedir.

İvedilikle yerine ne kullanılır?

Acil kelimesi yerine çabuk ve çabuk kelimelerini kullanmak da mümkündür. Sözlük anlamının acele olarak bilindiği söylenebilir.

Hemen yapılması gereken ivedi ne demek?

“Acil” kelimesinin sözlük anlamı “acele, hızlı hareket etme ihtiyacı”dır. Hızlandırılmış yargılamanın amacı, anlaşmazlıkları mümkün olduğunca çabuk çözmek ve hiç kimsenin hak veya çıkar kaybına uğramamasını sağlamaktır.

Saygılarımla arz ederim doğru mu?

Türkçe Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “teklif”tir. Yani “arz” kelimesi ayrı yazılır ve yan yana yazılmaz. “Teklif” olarak yanına yazılması yanlış bir kullanımdır. Fedakarlık “bir otoriteye saygı göstermek” anlamına gelir.

İvedi kaç gündür?

Acil davalarda: a) Dava açma süresi otuz gündür. b) Bu Kanunun 11 inci maddesi hükmü uygulanmaz. c) Yedi gün içinde ilk inceleme yapılarak dilekçe ve ekleri tebliğ edilir.

İvedilik eş anlamlısı nedir?

Acil veya acele kelimeleri acil kelimesiyle eş anlamlıdır. Aynı anlama gelen kelimelerdir.

İvedi işler nelerdir?

2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun 18. maddesine göre: “İcra mahkemesine intikal eden işler acele işlerden sayılır ve bu işlerde basit yargılama usulü uygulanır, yukarıda anılan Yargıtay’dan anlaşılmaktadır.” Kanunun karar ve maddesi, İcra mahkemelerinin iş ve işlemleri aceledir.

İvedilik derecesi nedir?

Makalenin göndericisinin iletişim bilgileri zarfın sol üst köşesinde, makalenin alıcısının iletişim bilgileri ise zarfın ortasında yer alır. Metnin gizlilik seviyesi zarfın üst ve alt orta kısmında, aciliyet seviyesi ise sağ üst köşede kırmızı renkle gösterilir.

İvedi nasıl kullanılır?

İVEDİ KELİMESİNİN CÜMLE İÇİNDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER İvedi mavi gözleri parlayarak bana doğru geldi.

Alelade kanun ne demek?

“Sıradan” kelimesi, şaşırtıcı olmayan ve her an gerçekleşebilecek bir olay veya durumu ifade eder.

Eğilimin anlamı nedir?

“Eğilim” kelimesinin anlamı, bir işi yapmaya veya bir şeyi sevmeye yönelik içsel bir eğilim olarak verilir. Eğilim ne anlama gelir? Eğilim, bir şeyi sevmeye veya yapmaya içsel olarak eğilimli olma hissi veya eylemidir. Ayrıca belirli durumlara odaklanma sezgisiyle de ifade edilir.

İvedi davranmak ne demek?

Acil kelimesinin sözlük anlamı “acele, çabuk hareket etme ihtiyacı”dır.

İvedi olsun ne demek?

Acil kelimesinin acele etme ve çabuk olma ihtiyacı anlamına geldiği de bilinmektedir. Acil kelimesinin hukuk sözlüğünde telaş anlamına geldiği bilinmektedir. “Acil” kelimesi herhangi bir durumla hızlı bir şekilde ilgilenilmesi gerektiği anlamına gelir.

İvedi’nin eş anlamı nedir?

Acele veya acil kelimeleri acil kelimesiyle eş anlamlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir