Çeltikçi neyi meşhur?
İlçemiz toprak bakımından zengindir. Çeltikçi Ovası oldukça geniştir. Sulanan alanlar çoğunlukla sebze tarımı için kullanılır, ancak az miktarda şeker pancarı ve tütün üretimi de vardır. Suyun çoğu sondajla elde edilir.
Çeltikçi ne zaman İlçe oldu?
1990 yılında 3644 sayılı Kanunla ÇELTİKÇİ adında ilçenin kurulması onaylanmış ve ilçe teşkilatı 26 Temmuz 1991 tarihinde çalışmalarına başlamıştır. Çeltikçi, Burdur il merkezinin güneydoğusunda yer almakta olup, il merkezine uzaklığı 31 km’dir.
Çeltikçi köy mü?
Çeltikçi ilçesinin idari yapısı 1991 yılında kurulmuştur. İlçede 6 köy ve 2 mahalle muhtarı bulunmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun güncel verilerine göre; ilçe merkezinin toplam nüfusu 2’dir.
Burdur Çeltikçi’nin nüfusu ne kadar?
2022 ADNKS sonucuna göre ilçe merkezinin nüfusu 2025, Bağsaray köyünün nüfusu 1294, Çebiş köyünün nüfusu 386, Güvenli köyünün nüfusu 375, Kuzköy köyünün nüfusu 590, Tekke köyünün nüfusu 148 ve Ovacık köyünün nüfusu 80 olmak üzere toplam nüfus 4898’dir. İlçede gayrimüslim nüfus bulunmamaktadır.
Konya Çeltik Kürt mü?
Bu durum özellikle konutlarda belirgindir. İlçe nüfusunun yaklaşık %30’u Trabzon, Afyon, Malatya, Elazığ Emirdağ ve Konya Doğanhisar gibi yerleşim yerlerinden gelen ailelerden oluşur ve karma bir topluluk oluşturur. İlçenin nüfusu Türk, Kürt ve Müslümandır.
Çeltik nasıl bir ilçedir?
Çeltik, Konya ilinin bir ilçesidir. Coğrafi olarak, Türkiye’nin Orta Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Çeltik, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Konya’nın küçük ilçelerinden biridir. Zengin bir tarihe sahip küçük bir ilçe olan Çeltik, Konya’nın mutlaka görülmesi gereken ilçelerinden biridir.
Çeltik eskiden nereye bağlıydı?
İlçenin kuruluşu 11. ve 12. yüzyıllara dayanmaktadır. İbrahim Hakkı Konyalı’nın “Konya Tarihi” adlı eserine göre Çeltik’in tarihi Karaman ilinin Akça ilçesine dayanmaktadır.
Çeltik nüfusu ne kadar?
2023 yılına gelindiğinde pirinç popülasyonu 10.324 olacak. Bu popülasyonun 5.313’ü erkek, 5.313’ü ise 10.324’tür.
Bucak Ovası nerededir?
Bucak ilçesi Akdeniz’in göller bölgesinde yer almaktadır. Bucak ilçesi Burdur iline bağlı olup, yüzölçümü ve nüfus bakımından Burdur ilinin en büyük ilçesidir.
Çeltik bölgesi nedir?
Pirinç, 45 derece kuzey ve 35 derece güney enlemleri arasında, deniz seviyesinden 1500 m’ye kadar olan rakımlarda yetişir. Ancak ülkemizde 1000 metrenin üzerindeki bölgelerde yetiştirilmesi geç olgunlaştığı için risklidir.
Burdur’un en büyük ilçesi neresidir?
Günümüze ulaşan tarihi eserler arasında Sia, Kremna, Milyas, Kodrula ve Komama antik kentlerinin kalıntıları ile Bucak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Susuz ve İncirhan kervansarayları yer almaktadır. Bucak, Antalya yolu üzerinde yer almakta olup Burdur’un en büyük ilçesidir. Mevcut nüfusu 66.156’dır.
Burdur kaç milyon?
Nüfus ve yerleşim. Burdur’un adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre 2021 yılı nüfusu 273.716’dır. Burdur ili nüfusunun %70’i (191.478) il ve ilçe merkezlerinde, %30’u (82.478) …
Burdur Bucak ilçesinin nüfusu ne kadar?
İlçenin toplam alanı 1.436 km² olup, rakımı 850 metredir. İlçenin merkez nüfusu 47.153’tür. Köylerin toplam nüfusu 19.741’dir. Toplam 35 yerleşim yerinin bulunduğu ilçenin nüfusu 66’dır.
Konya Çeltik neyi meşhur?
Tarım ve hayvancılık ilçenin başlıca gelir kaynaklarıdır. Bu verimli bozkır ovalarında buğday ekimi en önemli üründür. Şeker pancarı, ayçiçeği, haşhaş, kolza tohumu ve mısır alternatif tarım ürünleri olarak yetiştirilir.
Burdur’un neyi meşhur yiyecek?
Burdur’un meşhur yemekleri, Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çekme, Gazel Böreği, Peynirli Pide, Mürdümek Yemeği, Sac Kebabı, Mısır Böreği. Daha fazla makale…
Mustafakemalpaşa neyi meşhur?
Mustafakemalpaşa’da mutlaka görülmesi gereken yerler: Tümbüldek Kaplıcası … Suuçtu Şelalesi. … Uluabat Gölü … Melde Antik Ören Yeri. … Lalasahin Paşa Türbesi. … Paşalar Fosil Kazı Alanı … Mustafakemalpaşa’da bir günde gezebileceğiniz yerler. … Mikhael Archangelos Kilisesi. Diğer makaleler …
Burdur bucak neyi meşhur?
Bildiğiniz gibi Türkiye’nin en iyi salebi Burdur Bucak’tan çıkar.” Bu sözle Bucak Salebi daha da meşhur oldu. Günümüzde “bucak” ve “salep” kelimeleri daha sık birlikte anılıyor. Bucak Belediyesi bunu salebi tanıtmak için bir fırsat olarak gördü. Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekillerine ilk kez salep ikram edildi.