Beyin cerrahisi omurgaya bakar mı?
Vücudun omurga ve baş bölgesinde oluşan travmalar acil müdahale gerektirir. Bu durumların tedavisinde beyin cerrahisi önemli rol oynar.
Sırt ağrısı için beyin cerrahına gidilir mi?
Nöroşirürjenler veya nörocerrahlar, nöroloji, nöroradyoloji ve nöroanestezi bölümleriyle işbirliği içinde gerekli tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı nöroşirürji alanında uzmanlaşmış doktorlardır. Sırt ağrısı için hangi doktora başvurulmalıdır sorusunun cevabı beyin ve nöroşirürji uzmanlarıdır.
Beyin ve sinir cerrahisi skolyoza bakar mı?
İlaç tedavilerine yanıt vermeyen dejeneratif disk basıları (boyun, sırt, bel fıtığı), omurga problemleri (skolyoz), doğuştan gelen malformasyonlar (hidrosefali, meningosel, kraniosinostoz vb.), Parkinson hastalığı ve epilepsi gibi durumlarda da beyin ve sinir cerrahisi uzmanları tarafından cerrahi işlemler uygulanmaktadır.
Omurilik hangi bölüm bakar?
Sinir ve nöroşirürjik hastalıklar baş, boyun, omurga, beyin ve omurilik bölgesindeki sağlık sorunlarını içerir. Hastalıklar ilk olarak nöroşirürjiyenler tarafından yapılan bir muayene ile teşhis edilir. Ameliyat kararı verilirse nöroşirürjiyen uygun gördüğü prosedürleri uygular.
Omurga cerrahisi hangi bölüm bakar?
Ortopedi ve travmatoloji veya beyin ve nöroşirurji alanında çalışan hekimler, altı yıllık tıp eğitiminin ardından omurga cerrahisi alanında ek eğitim alarak bu alanda uzmanlaşırlar.
Nöroloji omurgaya bakar mı?
Nöroloji, beyin, omurilik ve sinir sisteminin tüm hastalıklarının teşhis ve tedavisi ile ilgilenen tıp dalıdır.
Omurga ağrısı için hangi doktora gidilir?
Sırt ağrısı için seçenekler arasında ortopedi, fizyoterapi, nöroşirurji ve algoloji bölümleri yer alır. Acil bir durumda ortaya çıkmayan ağrı sorunları için ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurmalısınız.
Beyin ve sinir cerrahisi hangi şikayetlere bakar?
omurga; Kaza ve yaralanma gibi travmatik durumlarda, omurga kanalının daralması ve bel kayması gibi yaşa bağlı durumlarda ve doğuştan gelen durumlarda cerrahi müdahaleler yapılmaktadır. Ayrıca; bel ve boyun fıtığı gibi hastalıklar da beyin cerrahları tarafından tedavi edilmektedir.
Nöroloji ile beyin cerrahisi arasındaki fark nedir?
Nörologlar, sinir sistemi (beyin, omurilik ve sinirler) bozukluklarını teşhis eden, tedavi eden ve yöneten doktorlardır. Nörologlar ameliyat yapmazlar. Nörocerrahlar, sinir sistemi bozukluklarını hem cerrahi hem de cerrahi olmayan tedaviler kullanarak teşhis eder ve tedavi eder.
Omurga bozukluğuna hangi doktor bakar?
Skolyozunuz olduğundan şüpheleniyorsanız, mutlaka hastanenin ortopedi ve travmatoloji bölümünü ve skolyoz cerrahisinde uzmanlaşmış bir ortopedi cerrahını ziyaret etmelisiniz. Doktorunuz, fiziksel muayene, röntgen görüntüleme ve gerekirse MRI yoluyla omurga eğriliğinin türünü ve kapsamını belirleyecektir.
Beyin ve sinir cerrahisi kan tahlili ister mi?
Uzmanlarımız hastanın tıbbi öyküsünü ve şikayetlerini değerlendirerek, fizik muayene sonrasında gerekli kan tetkikleri, radyolojik incelemeler ve girişimsel testleri (beyin sapı uyarılmış yanıtları (BAER), karotis Doppler ultrasonografisi, serebral anjiyografi, bilgisayarlı tomografi (BT, BT), diskografi, MR vb.) uygular.
Skolyoz ağrısı nereye vurur?
Skolyozun neden olduğu sinirlere artan baskı nedeniyle bacak ağrısı, yorgunluk hissi ve sırt ve bel kaslarında kramplar meydana gelebilir. Hastalık ilerledikçe ve sinir baskısı arttıkça bacaklarda güçsüzlük, uyuşma ve ağrı şikayetleri artar.
Omurga cerrahisi skolyoza bakar mı?
Omurga cerrahisi klinikleri uzmanlık alanları gereği nöroloji, fizyoterapi ve rehabilitasyon gibi tıbbi bölümlerle koordineli olarak multidisipliner bir bakış açısıyla çalışmakta; skolyoz, bel ve boyun bölgesindeki fıtıklar, omurga travmaları, dejeneratif hastalıklar, omurga tümörleri ve enfeksiyonları gibi pek çok hastalığın tanı ve teşhisini yapmaktadır.
Omurga ağrısı neden olur?
Genellikle bel veya boyun bölgesinde oluşan bu ağrı, hareket kısıtlılığına, güçsüzlüğe veya uyuşukluğa yol açabilir. Omurga ağrısı yaş, travma, kötü duruş, aşırı egzersiz veya osteoporoz gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Tedavi edilmezse günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir.
Omurga için nereden randevu alınır?
Ortopedi bölümü genellikle skolyozlu hastalar için ilk temas noktasıdır. Ortopedi cerrahları skolyoz dahil olmak üzere kas-iskelet bozukluklarının teşhisi, tedavisi ve yönetimi konusunda uzmanlaşmıştır.
Boyun ve omurgaya hangi bölüm bakar?
En çok sorulan sorulardan biri boyun ağrısı için hangi bölüme gidileceğidir. Boyun ağrısı için en sık ziyaret edilen iki bölüm fizyoterapi ve rehabilitasyon ve beyin, sinir ve omurilik cerrahisi bölümleridir. Bu bölümdeki doktorlar genellikle boyun ağrısı konusunda deneyimli ve uzmanlaşmıştır.
Nöroloji ile beyin cerrahisi arasındaki fark nedir?
Nörologlar, sinir sistemi (beyin, omurilik ve sinirler) bozukluklarını teşhis eden, tedavi eden ve yöneten doktorlardır. Nörologlar ameliyat yapmazlar. Nörocerrahlar, sinir sistemi bozukluklarını hem cerrahi hem de cerrahi olmayan tedaviler kullanarak teşhis eder ve tedavi eder.
Omurga kırığı ameliyatını hangi doktor yapar?
Bu yaralanma bel ve sırt bölgesinde meydana geldiğinde hasta belden aşağısı felçli kalırken, boyun bölgesinde ise hem kollarda hem de bacaklarda felç meydana gelir. Bu nedenle omurga kırıkları mutlaka omurga cerrahı tarafından değerlendirilmeli ve tedavi kararları ve takibi omurga cerrahı tarafından yapılmalıdır.
Genel cerrah hangi hastalıklara bakar?
Genel cerrahinin anabilim dalları şunlardır: Sindirim sistemi cerrahisi.